Все для начинающего Веб Мастера

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего відповідей: 111
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 22 » День Соборності України!
20:16
День Соборності України!

22 січня — День соборності України. Це свято відзначаємо щороку в день проголошення Акта возз'єднання Української Народної Республі¬ки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Со¬борності відзначається з 1999 року.
22 січня 1918 року у приміщенні київського Будинку вчителя було підписано IV Універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року в цей самий день на Софіївській площі в Києві було проголошено Акт соборності українських земель.
«Віднині зливаються в одно віками відділені од¬на від одної частини України — Галичина, Букови¬на, Закарпаття і придніпрянська Україна — в одну Велику Україну. Сповнилися відвічні мрії, для яких жили й за які умирали найкращі сини України. Від¬нині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української держави на добро і щастя українського народу», — пролунало 22 січня 1919 року.
Століттями розірваний український народ ви¬зволився з неволі — Лівобережна Україна вийшла з Російської, а Правобережна — з Австро-Угорської імперії — і возз'єднався на своїй землі в єдину Українську державу. Акт возз'єднання двох Україн був, швидше, символічним знаком прагнення єдності, бо в керівництві країни спільності тоді не було.
«Безпорадність проводу впливала на загальний на¬стрій, — писала сучасниця тих подій, історик На¬таля Полонська-Василенко. — Україна, затиснута між двома потужними силами — Антантою з пів¬дня і більшовизмом з півночі, — не мала сил для боротьби.  Військо розбігалося, ширилося безладдя. У таких умовах пройшла майже непоміченою по¬дія, яка мала велике ідейне значення: Свято собор¬ності України. 22 січня 1919 року на Софійській площі проголошено УНР і ЗУНР... Але під тиском невідрадних подій свято пройшло сухо, тихо».
УНР як незалежна держава постала рівно за рік перед цим. ЗУНР утворилася в листо¬паді 1918 року, і відразу ж розпочався процес об'єднання: зазбручанська Українська національ¬на рада надіслала до Києва свою делегацію для переговорів із гетьманом Павлом Скоропадським.
Після зміни влади переговори велися з Директо¬рією. 1 грудня 1918 року у Фастові був укладений «передвступний договір» про «злуку обох україн¬ських держав в одну державну одиницю».
21січня 1919 року в Хусті Всенародні збори ухвалили приєднання до Української Народної Республіки Закарпаття.
21 січня 1973 року в Чорткові на Тернопіль¬щині гурт молоді під орудою Володимира Мармуса вивісив жовто-блакитні прапори (за що хлопців ув'язнили в радянському концтаборі).
22 січня 1990 року сотні тисяч українців узяли¬ся за руки, утворивши «живий ланцюг» від Києва до Львова, на згадку про проголошення Акту Со¬борності.

Учні 9-Б класу провели виховний захід присвячений цьому дню.

  

  

        

Переглядів: 393 | Додано користувачем: Ольга | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

все для начинающего Веб Мастера

- все для начинающего Веб Мастера

- все для начинающего Веб Мастера

Если вам необходим бесплатный UCOZ шаблон , то его можно скачать с ucozshablony.ru без регистрации.
Можно также поискать шаблоны для UCOZ на truetemplates.ru.
Не нашли подходящий юкоз шаблон? Не беда, заходите на promowebber.ru и скачивайте новые ucoz шаблоны бесплатно для ваших сайтов на юкозе
Если UCOZ вам не подходит и ваш выбор - джумла, то joomla 2.5 шаблоны - это то, что вам действительно необходимо.
Ну а для поклонников DLE - шаблоны для DLE можно скачать без ожидания и регистрации на очень высокой скорости.
Если же ваш нужны шаблоны для wordpress 3 на русском языке, то качайте их бесплатно и наслаждайтесь качественным дизайном своих сайтов.